Header Ads

3D Mimarî Görselleştirme

 



3d mimari görselleştirme, bu alandaki projeler kapsamında çizilen tasarımların, sanal ortama ayrıntılı bir şekilde aktarılmasıdır.

Mimari tasarım çalışmalarında sıklıkla kullanılan 3d görselleştirme tekniği ile çizilen projeler, gerçeğe en yakın şekilde sanal ortama aktarılır. Özellikle yapım aşaması uzun süren tasarımlar için tercih edilen bir teknik olmaktadır. Mimari proje çalışmalarında sanal ortamda yapılan ışık ve kamera ayarlamalarıyla gerçekçi bir görsel elde edilme fırsatı sağlanır. Bu alanda oldukça avantaj sağlar. Tasarlanan projelerin yapımı sonrasında nasıl bir görüntüye kavuşacağı hakkında bilgilere sahip olunabilir. 3D mimari görselleştirme tekniği kullanılarak, projenin tasarım aşamasındayken nasıl bir başarıya ulaşacağı hakkında net bilgiler elde edilebilir.

3D Mimari Görselleştirme Avantajları Nelerdir?

Mimarî alanda çizilen projelerin gerçekçi bir şekilde sanal  ortama aktarılmasına olanak sağlayarak pek çok açıdan avantaj sunar. İnşaat aşamasında olan daireler için, sanal ortamdaki grafikler ile birlikte 3d görselleştirme tekniği kullanılarak, inşaat bitiminden sonra ortaya çıkacak görseller elde edilebilir. Bu özelliği sayesinde inşaat firmaları açısından büyük avantajlar sunar. Projelerin her ayrıntısının detaylı bir şekilde öğrenildiği 3d mimari görselleştirme tekniğinde, inşaata başlanmamış dairelerin bile satışı gerçekleştirilebilmektedir. İç mimarlık alanında da faydalar sağlamaktadır. Mimarî yapıların dıştan görünümlerini detaylı bir şekilde yansıtmasının yanında iç dizaynı da ayrıntılı bir şekilde sanal ortama aktarılabilmektedir. Böylelikle sanal ortamda iç mimari tasarım kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ayrıca bu teknik sayesinde bir yapı topluluğunun bile görselleştirilebilmesi mümkün olmaktadır.

3D Mimari Görselleştirme Programları

3d mimari görselleştirme alanında kullanılan çeşitli programlar bulunmaktadır. Yapılacak olan projenin türüne ya da kullanıcıların yeterliliğine göre kullanılan programlarda değişiklik gözlenebilir. Herhangi bir proje için 3d mimari görselleştirme gerçekleştirileceği zaman, proje kapsamında kullanılacak olan materyaller ve dokuların bilgisi 3d tasarım programlarının ara yüzüne girilmektedir. Daha sonra render eklentilerinin de eklenmesiyle, görüntünün sanal ortama işlenmesi sağlanır. Kullanılacak olan görselleştirme programlarının çeşidine göre 3d animasyonlar da yer alabilmektedir. Bu alanda 3d studio max, en çok kullanılan programlar arasında yer almaktadır. Güncel bir şekilde kullanılabilmesinden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Hiç yorum yok